Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagia

Aallonhalkoja 9 00540 HELSINKI

Sompasaaren Pelagiassa saat enemmän

Kuusikerroksiseen taloon on valmistunut 62 kotia, joiden koot vaihtelevat yksiöistä isoihin perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on lasitettu tai ranskalainen parveke, ja muutamassa alimman kerroksen asunnossa on oma erillinen sisäänkäynti pihatasolta. Ylimmissä sekä alimmissa asuinkerroksissa on viisi kaksitasoista asuntoa. Lähes kaikista asunnoista on myös upea merinäköala. Katutasoon tulee kaksi liiketilaa.

KATTOPUUTARHA

Sompasaaren Pelagia tarjoaa asukkailleen erityisen mahdollisuuden rentoutumiseen. Sompasaaren Pelagian sekä viereisen taloyhtiön Sompasaaren Pookin yhteisessä kattopuutarhassa voi vaikka piipahtaa piknikillä, ottaa aurinkoa merimaisemassa tai kuntoilla. Katolle on toteutettu vehreää kasvillisuutta sekä tilaa oleskeluun.

”Kattopuutarhaan tulee niittykasvillisuutta ja eri ruoholajeja, jotka pärjäävät hyvin katoilla. Lisäksi sinne istutetaan muun muassa kääpiövuorimäntyä, koivuangervoa sekä pieniä purppuraomenapuita ja riippapihlajia. Luonnonnurmi ei katolla pärjää, mutta keinonurmi on itse asiassa miellyttävä materiaali oleskeluun ja makoiluun”, maisema-arkkitehti Petri Eurasto kertoi suunnittelun lähtökohdista.

Puutarhasta löytyy useita penkkejä ja pöytiä, ulkokuntolaitteita, kaukoputki sekä viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön. Merinäkymä on esteetön, sillä katon reunoja kiertää lasikaide. Kaiteessa kulkeva led-valonauha luo tunnelmaa hämärässä. Talotekniikkaa on vuorattu laudoituksella, jolloin vaikkapa ilmanvaihdon tarkistusluukut toimivat maisemaan sopivina penkkeinä.

”Katot ovat olleet käyttämätön voimavara, joita on nyt siirrytty mukavasti hyödyntämään. Tämä puutarha tarjoaa asukkaille uusia elämyksiä, lisää pinta-alaa oleskeluun ja mahdollisuuden vaikkapa juhlien järjestämiseen”, puutarhan suunnitellut Eurasto kertoo.

Alla alustava luonnoskuva kattopuutarhasta.

YHTEISPIHA

Korttelin suojaisa sisäpiha toteutetaan maisema-arkkitehdin suunnitelmien mukaisesti vehreäksi ja toiminnalliseksi.

Sompasaaressa kaikki korttelipihat ovat asukkaiden yhteisiä.

Arkkitehtuuri

Uudella asuinalueella asumismukavuus ja toimivat ratkaisut ovat olleet kaiken suunnittelun keskiössä. Näin on saatu luotua asuntoja ja rakennuksia, jotka sopeutuvat asukkaiden vaihtuviin elämäntilanteisiin ja asumistarpeisiin. Tutustu alta arkkitehdin ajatuksiin Sompasaaren Pelagian suunnittelusta. 

AUTOPAIKAT

Asukaspysäköinti on sijoitettu korttelin pihakannen alle, yhteiseen pysäköintihalliin. Sompasaaren Pelagialle on hallista varattuna 26 autopaikkaa, joista kaksi on osoitettu liikuntaesteisille ja kaksi yhtiön liiketiloille. Osa autopaikoista varustetaan sähköauton latauspisteellä. Tämän lisäksi yhtiöön hankitaan sähköauto korttelin yhteiskäyttöön.