Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagia

Aallonhalkoja 9 00540 HELSINKI

Sompasaaressa saat enemmän

Kuusikerroksiseen taloon valmistuu 62 kotia, joiden koot vaihtelevat yksiöistä isoihin perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on lasitettu tai ranskalainen parveke, ja muutamassa alimman kerroksen asunnossa on oma erillinen sisäänkäynti pihatasolta. Ylimpiin sekä alimpiin asuinkerroksiin tulee viisi kaksitasoista asuntoa. Lähes kaikista asunnoista on myös upea merinäköala. Katutasoon tulee kaksi liiketilaa.

KATTOPUUTARHA

Asukkaat saavat mahdollisuuden nauttia vehreästä merielämästä kohteen katolle rakennettavassa kattopuutarhassa. Upealle viheralueelle tullaan sijoittamaan erilaista kasvillisuutta, puita ja pensaita. Tämän lisäksi viljelylaatikot, kuntoilulaitteet, pöytä sekä penkki ja kaksi kaukoputkea tarjoavat viihdykettä puutarhassa.      

YHTEISPIHA

Korttelin suojaisa sisäpiha toteutetaan maisema-arkkitehdin suunnitelmien mukaisesti vehreäksi ja toiminnalliseksi.

Sompasaaressa kaikki korttelipihat ovat asukkaiden yhteisiä.

AUTOPAIKAT

Asukaspysäköinti on sijoitettu korttelin pihakannen alle, yhteiseen pysäköintihalliin. Sompasaaren Pelagialle on hallista varattuna 26 autopaikkaa, joista kaksi on osoitettu liikuntaesteisille ja kaksi yhtiön liiketiloille. Osa autopaikoista varustetaan sähköauton latauspisteellä. Tämän lisäksi yhtiöön tullaan hankkimaan sähköauto korttelin yhteiskäyttöön.

Arkkitehtuuri

Uudella asuinalueella asumismukavuus ja toimivat ratkaisut ovat olleet kaiken suunnittelun keskiössä. Näin on saatu luotua asuntoja ja rakennuksia, jotka sopeutuvat asukkaiden vaihtuviin elämäntilanteisiin ja asumistarpeisiin. Tutustu alta arkkitehdin ajatuksiin Sompasaaren Pelagian suunnittelusta.