Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagia

Aallonhalkoja 9 00540 HELSINKI

Muutoksien Sompasaari

Aivan kantakaupungin kupeessa sijaitseva Sompasaari on kokenut suuria muutoksia pääkaupungin kasvaessa. Nyt saarella on edessään kenties sen historian suurimmat muutostyöt, jotka palauttavat sen entiseen loistoonsa viihtyisänä asuin- ja ajanviettopaikkana.

Eksoottisten kasvien huviretkisaari

1800-luvun lopussa Sompasaari tunnettiin huviretkisaarena, jonne kaupunkilaiset tapasivat kokoontua piknikille. Runsaasta kasvillisuudesta tunnetulla saarella sijaitsi kaupunkilaisten vihannes- ja koristepuutarhoja, joissa kasvoi myös eksoottisempia kasveja. Siemenet kulkeutuivat Sompasaareen kaukomailta saapuneiden laivojen mukana.

Kaupunkilaisten rakastama vapaa-ajansaari koki vuosisadan aikana paljon muutoksia. Sompasaaresta tuli 1960-luvun taitteessa kiinteä osa Sörnäisten satamaa, kun saari yhdistettiin sisämaahan täyttömaalla. Nyt Helsinki ja erityisesti Sompasaari ovat taas kehityksen polttopisteessä. Kallion läheisyyteen rakentuva asuinalue herättää saaren jälleen eloon.

Uusi eläväinen kaupunginosa

Tulevaisuuden Sompasaari on eläväinen meren äärellä sijaitseva kaupunginosa, jossa yhdistyvät kaikki Helsingin parhaat puolet: vilkas kaupunkielämä palveluineen, merellinen sijainti sekä luonnon tarjoama rauha.

Kaupunginosasta tulee kaupunkikulttuurin sekä -taiteen ja palveluiden täyttämä asuinalue. Kahviloiden sekä ravintoloiden tuoma elo tekee Sompasaaresta viihtyisän asuinalueen, joka henkii satama-alueen konstailemattomuutta ja lähialueiden luovuutta.

Sompasaaren arvioitu rakennusaika on 2015-2023.