Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagia

Aallonhalkoja 9 00540 HELSINKI

Naapurusto

Isoisän silta ja Mustikkamaa

Vuoden sillaksi 2017 valittu näyttävä Isoisänsilta johdattaa ulkoilijat Sompasaaresta Mustikkamaalle. Kauniisti kaartuva silta kuljettaa liikkujan Mustikkamaan ulkoilupuistoon, josta löytyy monipuolisia liikuntamahdollisuuksia aina tenniskentistä kiipeilypuistoon. Mustikkamaan kalliot tarjoavat merimaisemista nauttiville pysähdyspaikkoja, ja metsäiset polut kutsuvat niin koiranulkoiluttajia kuin lenkkeilijöitäkin liikkumaan.

Kivijalkaliikkeet ja kauppakeskus

Lähialueella on useita kivijalkaliikkeitä ja ravintoloita sekä kahviloita. Myös Sompasaaren Pelagian katutasoon tulee erillisiä liiketiloja, jotka tuovat palvelut lähelle asukkaita. Alueelle on myös valmistunut monen palvelun kauppakeskus Redi, jonka avajaisia vietettiin syksyllä 2018.

Korkeasaari

Yli sadan vuoden ajan Sompasaaren vieressä on hoidettu eläimiä kaupunkilaisten iloksi ja nähtävyydeksi Korkeasaaren eläintarhassa. Korkeasaaren suojissa voi seurata karhujen elämää, ihailla kissaeläinten sulavia liikkeitä ja tervehtiä vapaana vierailijoiden joukossa liikkuvia riikinkukkoja.

Suvilahti ja Teurastamo

Suvilahden ainutlaatuisessa teollisuusmiljöössä tuotetaan kaupunkilaisille vaihtelevia kulttuurielämyksiä ympäri vuoden. Teurastamo kuhisee ruoka- ja kaupunkikulttuuria, ja alueelta löytyy ravintoloiden lisäksi myös tislaamo sekä kahvipaahtimo.

Metro ja julkinen liikenne

Sompasaaressa asuvalle on tarjolla hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Metrolla hurauttaa Kalasataman asemalta hetkessä Helsingin keskustaan. Myös raitiovaunu tulee kulkemaan aivan Sompasaaren Pelagian vierestä. Kauppakeskus Redin yhteyteen on rakentumassa joukkoliikenteen vaihtopaikka.