Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagia

Aallonhalkoja 9 00540 HELSINKI

Nauti merimaisemista

Kattopuutarha - Lisätilaa ja uusia elämyksiä

Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagia tarjoaa asukkailleen erityisen mahdollisuuden rentoutumiseen. Sompasaaren Pelagian sekä viereisen taloyhtiön Sompasaaren Pookin yhteisessä kattopuutarhassa voi vaikka piipahtaa piknikillä, ottaa aurinkoa merimaisemassa tai kuntoilla. Katolle on suunniteltu runsaasti vehreää kasvillisuutta sekä tilaa oleskeluun.

”Kattopuutarhaan tulee niittykasvillisuutta ja eri ruoholajeja, jotka pärjäävät hyvin katoilla. Lisäksi sinne istutetaan muun muassa kääpiövuorimäntyä, koivuangervoa sekä pieniä purppuraomenapuita ja riippapihlajia. Luonnonnurmi ei katolla pärjää, mutta keinonurmi on itse asiassa miellyttävä materiaali oleskeluun ja makoiluun”, maisema-arkkitehti Petri Eurasto kertoo.

Puutarhasta löytyy useita penkkejä ja pöytiä, ulkokuntolaitteita, kaksi kaukoputkea sekä viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön. Merinäkymä on esteetön, sillä katon reunoja kiertää lasikaide. Kaiteessa kulkeva led-valonauha luo tunnelmaa hämärässä. Talotekniikkaa on vuorattu laudoituksella, jolloin vaikkapa ilmanvaihdon tarkistusluukut toimivat maisemaan sopivina penkkeinä.

”Katot ovat olleet käyttämätön voimavara, joita on nyt siirrytty mukavasti hyödyntämään. Tämä puutarha tarjoaa asukkaille uusia elämyksiä, lisää pinta-alaa oleskeluun ja mahdollisuuden vaikkapa juhlien järjestämiseen”, puutarhan suunnitellut Eurasto kertoo.