Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Välke

Saaristolaivastonkatu 4 00590 HELSINKI

Innoituksena upea näköala

Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Välkkeen asuntojen suunnittelussa on pyritty hyödyntämään maisemaa mahdollisimman paljon. Tarkoituksena on ollut, että mahdollisimman moni pääsee ihailemaan merellä Helsingin ylle laskevaa aurinkoa. Viidennestä kerroksesta lähtien merinäköala on esteetön, mutta alemmistakin kerroksista avautuu näkymiä merelle talon eteen suunnitteilla olevien rivitalojen lomasta.

Taloyhtiössä on paljon läpitalon asuntoja, joissa oleskelutilat on sijoitettu maiseman ääreen meren puolelle. Ylimmän kerroksen asunnoissa on oma kattoterassi. Osassa näistä asunnoista on huoneen korkuinen parvi ja yli viisi metriä korkea olohuonetila.

Kadunpuolen asunnoissa on suojaisat sisäänvedetyt parvekkeet. Ensimmäisessä kerroksessa parvekkeet laajenevat kadulle pihaterassien myötä. Myös sisäpihan maantasoasunnoilla on omat pihaterassit. Sisäpiha on osa laajempaa korttelipihaa, jonka vehreyteen ja viihtyisyyteen on panostettu.

Asumisen mukavuutta lisää moderni ja käytännöllinen kaukolämpöön liitetty vesikiertoinen lattialämmitys, joka helpottaa myös sisustamista pattereiden puuttuessa.

Taloyhtiössä on myynnissä myös kuusi erillistä lämmintä irtainvarastoa niille, jotka kaipaavat ylimääräistä säilytystilaa.

ARKKITEHTUURI

Kruunuvuorenrannan Välkkeen ja jo nyt rakenteilla olevan Kruunuvuorenrannan Pilkkeen, on suunnitellut JKMM-arkkitehtitoimiston arkkitehdit. JKMM tunnetaan mm. Amos Rexin ja OP-pääkonttorin suunnittelijoina. Kruunuvuorenrannan Välkkeen suunnittelusta ovat vastanneet arkkitehdit Salla Oikkonen sekä Juha Mäki-Jyllilä.

Kruunuvuorenrannan Välkkeen suunnittelua on inspiroinut alusta asti upea sijainti. ”Harvoin pääsee suunnittelemaan tällaiselle paikalle asuinkerrostaloa uuteen kaupunginosaan”, kertoo arkkitehti Salla Oikkonen.

Rakennuksen arkkitehtuuri ottaa vaikutteita alueen teollisesta historiasta, sekä kantakaupungin vanhoista tiilitaloista. Paikalla muuratut julkisivut tuovat kodikkuutta ja juurevaa tunnelmaa. Ylimmissä kerroksissa julkisivut ovat raudanruskeaksi käsiteltyä, uritettua betonia.

Asuntoihin on saatu modernisoitua vanhan kivitalon tunnelmaa tavallista korkeammalla huonekorkeudella ensimmäisessä kerroksessa sekä osittain viidennessä kerroksessa.

YHTEISET TILAT

Kruunuvuorenrannan Välkkeen talosauna sijaitsee sisäpihan puolella ja sillä on pieni vilvoitteluterassi maantasossa. Välkkeen asukkaat saavat myös käyttää naapuriyhtiö Kruunuvuorenrannan Pilkkeen talosaunaa, joka sijaitsee ylimmässä kerroksessa merinäköalalla. Taloyhtiön porrashuoneet on tehty viihtyisiksi ja valoisiksi sekä selkeiksi liikkua.

Rakennuksen katutasossa sijaitsee korttelin yhteinen oleskeluun ja vaikkapa työskentelyyn soveltuva kerhotila, jonka yhteydessä on talopesula ja kuivaushuone. Taloyhtiössä on panostettu paljon yhteistiloihin ja toivotaan, että ne tukevat asukkaiden yhteisöllisyyttä. Pyöräilijälle Kruunuvuorenrannan Välkkeessä on mainiot puitteet, sillä pyöräpaikkoja on ulkoiluvälinevarastossa ja pihalla runsaasti ja pysäköintihallista löytyy myös pyöränhuoltopiste.

KORTTELIPIHA

Kruunuvuorenrannan Välke muodostaa yhdessä naapuriyhtiöiden kanssa korttelikokonaisuuden, jossa on panostettu yhteisiin tiloihin. Korttelikokonaisuus muodostuu eri taloyhtiöistä, joiden rakentamisesta vastaavat eri rakennuttajat. 

Korttelikokonaisuuden sydämenä toimii yhteinen monimuotoinen korttelipiha. Piha on suunniteltu palvelemaan eri elämäntilanteissa olevia asukkaita lapsista vanhuksiin. Pihalle tulee valotaidetta asukkaiden iloksi sekä laadukkaita pihamateriaaleja.

AUTOPAIKAT JA YHTEISKÄYTTÖAUTO

Yhtiön autopaikat sijaitsevat pihakannen alla. Autopaikkoja on yhteensä 24 ja kaikki autopaikat on varustettu lämmityspistorasioin. Kuusi autopaikkaa varustetaan sähköauton latausmahdollisuudella. 

Kruunuvuorenrannan Välkkeen asukkailla on käytössään myös yhteiskäyttöauto, joka helpottaa esimerkiksi autottomien isompia ostosreissuja.