Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Välke

Saaristolaivastonkatu 4 00590 HELSINKI

  • Tiesitkö, että Välkkeestä löytyy yhteiskäyttötila, jossa asukkaan on mahdollista pestä pyykkiä sekä tehdä etätöitä.

Vihreiden valintojen Välke

Vihreämpien ja ekologisempien valintojen tekeminen on tänä päivänä kenties tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Hartela haluaa osallistua näiden valintojen tekemiseen, mahdollistaen osaltaan kestävämmän asumisen puitteet. Kruunuvuorenrannan Välkkeestä löytyy ratkaisuita, jotka tukevat ekologisempaa asumista. Näitä ratkaisuja esitellään seuraavissa kappaleissa.

Kaikki alkaa jo rakennusvaiheesta
Energiankulutus muodostaa merkittävän osan rakentamisen ja rakennusten ympäristövaikutuksista. Rakennuksen elinkaaressa energiaa kuluu sen kaikissa vaiheissa aina rakennustyömaan toiminnoista varsinaiseen asumisen aikaiseen energiankulutukseen sähkön sekä tilojen ja käyttöveden lämmityksen muodossa. Välkkeen työmaalla käytetään sertifioitua vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Uusiutuvilla energianlähteillä tuotettu energia on puhtaampaa, eikä tuotanto perustu alati supistuviin fossiilisten polttoaineiden resursseihin.

Arjen vihreät ratkaisut
Rakentamisvaiheen lisäksi asumisen aikaisella energiankulutuksella on merkittävä rooli ympäristövaikutusten kannalta. Asumisen aikaista energiankulutusta on pyritty hillitsemään esimerkiksi A-energialuokituksen suurten kodinkoneiden valinnalla. Välkkeen valaisimet ovat LED-valaisimia, jotka ovat energiatehokkaampia perinteisiin hehkulamppuihin ja halogeeneihin verrattuna. Suihkuhanat mahdollistavat ekovirtaaman käytön, mikä hillitsee vedenkulutusta. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös alhaisempaa käyttöveden lämmityksen energiankulutusta.

Jakamistaloutta tilojen ja liikkumisen muodossa
Myös arjen kestävät liikkumismuodot on Välkkeessä huomioitu. Sähköauton latauspisteitä on yhteensä kuusi kappaletta. Runsaat pyöräpaikat yhdistettynä autohallin pyöränhuoltopisteeseen antavat hyvät valmiudet pyöräilylle. Jakamistalouden hengessä asukkaiden käyttöön löytyy yhteiskäyttöauto, jota voi hyödyntää esimerkiksi kauppareissuihin. Lisäksi taloyhtiössä on yhteiskäyttötiloja kerhohuoneen, saunojen ja pesulan muodossa. Viihtyisä kerhohuone on suunniteltu kahvitteluun ja etätyöskentelyyn.