Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Pilke

Saaristolaivastonkatu 6 00590 HELSINKI

Uusi merellinen alue vastarannalla

Laajasalon läntisin osa on nimetty Kruunuvuoren korkean rantakallion mukaan. Kruunuvuorenrannassa meri ja ulkoilureitit ovat vahvasti läsnä. Näköala meren yli kantakaupunkiin on ainutlaatuinen ja tarjoaa ihasteltavaa lenkkipoluilla niin päiväsaikaan kuin iltavalaistuksessakin. Stansvikin kartanomaisemat sekä öljysäiliöt muistuttavat persoonallisella tavalla ulkoilijaa alueen historiasta.

Kruunuvuorenranta sijaitsee suoraan kantakaupunkia vastapäätä. Se tarjoaa maisemat paitsi Helsingin keskustaan, myös Korkeasaareen ja Suomenlinnaan. Kauppatorille on linnuntietä noin kolmen kilometrin matka. Rakennettavat Kruunusillat tarjoavat nopean raitiovaunuyhteyden ja näyttävää arkkitehtuuria.

RANTANIITTYJÄ JA SAARISTOLUONTOA

Alueelle toteutetaan kuuden kilometrin mittainen rantareitti vaiheittain asuntorakentamisen edetessä. Luonnon maisema vaihtelee kalliometsästä rantaniittyihin ja saaristoluontoon. Alue on sopiva myös veneilijälle, sillä suunnitteilla on kolme venesatamaa, joista yksi juuri Haakoninlahdelle Kruunuvuorenrannan Pilkkeen läheisyyteen. 

Tulevaisuudessa Kruunuvuorenrantaan on tulossa uimaranta, leikkipuisto sekä liikuntapuisto. Merenrantaan suunnitellaan erilaisia palveluita, esim. kanoottivuokrausta ja vuokrasaunoja. 

Kruunuvuorenrannasta on muotoutumassa myös valotaiteen kaupunginosa. Jokaisessa alueelle rakentuvassa kohteessa valotaide on osa kokonaisuutta. Nyt jo alueella loistaa juhlatilanakin toimiva valotaideteos Öljysäiliö 468. 

KEHITTYVÄT PALVELUT

Alueen palveluita kehitetään jatkuvasti. Kruunuvuorenrantaan on avattu uusi päiväkoti ja kaupungilla on suunnitteilla peruskoulun rakentaminen lähivuosina osaksi palvelukorttelia. 

Tällä hetkellä Kruunuvuorenrannan asukkaat voivat hyödyntää Laajasalon palveluita. Alueelle on tulossa lähiaikoina ruokakauppa. Suunnitteilla on myös Kruunuvuorenrannan keskus, johon tulee päivittäistavarakauppoja, erikoismyymälöitä sekä mahdollisesti kahvila- ja ravintolapalveluita. 

Vielä toistaiseksi Kruunuvuorenrannan julkiset yhteydet hoituvat liityntäbussien ja metron avulla. Suunnitteilla on Kruunusillat-hanke, joka yhdistää Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin toisiinsa. Matka keskustaan kulkee tulevaisuudessa mm. Hakaniemen ja Korkeasaaren kautta pikaraitiovaunulla 15 minuutissa.