Asunto Oy Espoon Laurinranta

Ristiniementie 19 02320 ESPOO

  • Huikeat näkymät kaikkina vuodenaikoina

Seuraatko luonnon ilmiöitä? Toivotko kodiltasi merinäköalaa?

Kahvit puutarhassa vai grillaamaan merelliselle terassille?

Maisemat osana asumista

Asunto Oy Espoon Laurinranta on rakennettu lähelle meren rantaa tontille, joka on aikanaan toiminut kesänviettopaikkana. Ympäristö on yksinkertaisesti hieno, ja suunnitelmat on tehty kunnioittaen paikan ainutlaatuisuutta. Espoon Laurinrannassa on kaksi ajatonta pienkerrostaloa, joissa on yhteensä 22 uutta kotia.

Espoon Laurinrannan asunnoista useimmissa on tilavat parvekkeet sekä suuret liukulasiovet olohuoneesta parvekkeelle. Ne tuovat ympäröivän maiseman tyylikkäästi osaksi asumista ja tekevät kodistasi valoisan. Kirkas kaidelasi ei peitä näkymiä, ja liikkuminen parvekkeella on mukavaa kun lattiaa peittää laudoitus.

Arkkitehtuuri

Laurinrannan on suunnitellut arkkitehtitoimisto HMV:n Juha Huuhtanen, jonka visiona on ollut luoda Laurinlahden rannalle maisemaan sulautuvia huvilamaisia pienkerrostaloja. Rakennusten sijoitteluun tontille on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta suurimmalle osalle asunnoista on saatu näkymä merelle.

Julkisivun huolella valitut materiaalit kestävät aikaa ja vanhenevat tyylikkäästi. Pinnoissa on huomioitu rakennusten sulautuminen luontoon ja merelliseen ympäristöön. Julkisivujen klassinen vaalea rappaus ja osittainen puupanelointi luovat rakennuksista lämpimän ja harmonisen mielikuvan.

Yhteiset tilat ja porraskäytävä

Espoon Laurinrannassa on haluttu helpottaa asukkaiden arkea suunnittelemalla yhteinen pesutupa, joka sijaitsee C-talossa. Pesutuvassa peset suuremmatkin kodin pyykit ja saat ne kätevästi kuivumaan pesutuvan yhteydessä sijaitsevaan kuivaushuoneeseen.

Molempien talojen rappukäytäviin on sijoitettu digitaaliset porrasnäytöt, jotka korvaavat perinteisen porrastaulun, nimitaulun sekä ilmoitustaulut. Digitaalisella porrasnäytöllä voidaan infomoida esimerkiksi säästä, julkisen liikenteen aikatauluista tai jakaa isännöitsijän tiedoitteita.

Autopaikat

Espoon Laurinrannan autopaikat on sijoitettu halliin pihakannen alle. Jokaisella autohallipaikalla voi ladata myös sähköautoa. Molemmista porraskäytävistä pääsee hissillä suoraan autolle, kuivin jaloin säällä kuin säällä.

Pihat ja puutarhat

Espoon Laurinrantaa ympäröivät puistomaiset piha-alueet, joille luodaan viihtyisiä oleskelupaikkoja. Pihalla on paikkoja ottaa aurinkoa, jumpata tai nauttia ystävien ja muiden asukkaiden seurasta. Pihasuunnittelun kantavana ideana on luoda kaksi erilaista pihakokonaisuutta: puutarhamainen yläpiha sekä merellinen alapiha, jolle on sijoitettu mm. grillikatos. Myös pihavalaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Se on suunniteltu sekä luomaan tunnelmaa että helpottamaan liikkumista pimeinä vuodenaikoina.