Asunto Oy Espoon Laurinranta

Ristiniementie 19 02320 ESPOO

  • Esimerkiksi Sarfvikin viheriöille ajat kymmenessä minuutissa

  • Lähimmät venesatamat ovat Laurinlahti ja Soukanniemi–Klobben

  • Lounaisrannikon ratsastuskoulu toimii lähistöllä

Laurinrannassa nautit merellisestä luonnosta

Jos veneilet, läheltä löytyy kaksikin satamaa

Elämää meren äärellä

Toivotko kodiltasi merinäköalaa? Rakastatko luontoa ja sen ilmiöiden seuraamista? Oletko aktiivinen ulkona liikkuja? Jos vastaat yhteenkin kysymykseen myöntävästi, Laurinranta on sinulle täydellinen valinta. Taloyhtiön vierestä kulkevaa Rantaraittia pitkin lähdet lenkille tai pyöräilemään melkein kotiovelta. Rantatie kulkee Kivenlahdesta aina Tarvaspäähän asti.

Laurinrannasta pääset merelle myös ilman omaa venettä. Vesibussi pysähtyy Ristiniemessä, ihan Laurinrannan vieressä. Saaristoreitillä nautitaan merellisestä Espoosta sekä Ison Vasikkasaaren, Gåsgrundetin, Rövaren ja Stora Herrön ulkoilusaarista. Suvisaariston kaunis vanha huvila-alue tarjoaa uniikin kulttuuriympäristön ja idyllisiä uimapaikkoja.

Alueen historiaa

Jos olet historian ystävä, Laurinlahdessa riittää tutkimista. Tiesitkö esimerkiksi, että Espoonlahti on ollut tärkeä vesitie jo keskiajalla? Se yhdisti Kuninkaantien mereen Espoon kirkolla ja tarjosi väylän talonpoikaispurjehtijoille. 1870-luvulla helsinkiläinen huvila-asutus levisi Espoon rannikolle tuoden mukanaan mm. vilkkaan laivaliikenteen.

Kun Alvar Aalto sai vuonna 1963 tehtäväkseen Espoonlahden itärannan kaavoituksen, hän esitti ajatuksen Suomen Budapestista. Visiossa samaan kokonaisuuteen olisi kytketty myös Espoonlahden länsiranta. Maestron suunnittelema kaksoiskaupunki ei kuitenkaan koskaan toteutunut.

Nykyisin Espoonlahden vanhan huvilaja kartanokulttuurin lomassa elää 23 000 asukkaan moderni kaupunkiyhdyskunta, jota kehitetään yhtenä Espoon viidestä kaupunkikeskuksesta.

Sijainti ja palvelut

Laurinrannan merellinen ympäristö sijaitsee vain 18 kilometrin päässä Helsingin sydämestä. Autolla matka kestää alle puoli tuntia. Tulevaisuudessa Länsimetro tuo kaupungin vielä lähemmäksi, kun yhteys Espoonlahteen valmistuu näillä näkymin vuonna 2020.

Espoonlahden lähipalvelut ovat kulman takana, esimerkiksi kauppakeskus Lippulaivaan on pari kilometriä. Kattavia palvelukeskittymiä löytyy myös esimerkiksi 12 kilometrin päästä Tapiolasta ja kahdeksan kilometrin päästä kauppakeskus Isosta Omenasta. Laurinrannan lähistöllä on sekä suomen- että ruotsinkielisiä kouluja. Laurinlahden alueella toimii kaksi venekerhoa, Klobben ja Laurinlahti. Läheisellä Klobbenin uimarannalla on mahdollisuus harrastaa talvella avontouintia.

Soukanpohjan Kartanon perinteikäs kulttuurimiljöö sijaitsee Laurinrannan naapurissa. Kartanon mailla on Espoon urheilupuisto uimahalleineen, jäähalleineen sekä jalkapallokenttineen. Kartanon vanhoissa maatalousrakennuksissa toimii Lounaisrannikon ratsastuskoulu. Sarfvik Golfin upealle viheriölle ajaa Laurinlahdesta kymmenessä minuutissa.