Asunto Oy Painiitynpuisto Espoo

Kanttiinikuja 3 02680 ESPOO

Lähde lenkille kotiovelta

Painiityssä luonto liikuttaa

Leppävaaran ja Konalan viereen rakentuu parhaillaan Painiityn uutuuttaan hehkuva vehreä asuinalue. Kulkuyhteydet lähellä sijaitsevan Kehä I:n ja Leppävaaran kautta ovat monipuoliset. Helsingin keskustaan pääset Leppävaaran juna-asemalta 15 minuutissa. Painiitystä pääset nopeasti bussilla Leppävaaran asemalle.

Koiranomistajat, lenkkeilijät ja lapsiperheet viihtyvät alueen mahtavissa ulkoilumaastoissa. Leppävaarassa sijaitsevat monipuoliset liikuntapalvelut mahdollistavat liikkumisen kaikkina vuodenaikoina.

Alueen historia

Alue on ollut viljelysmaana jo satoja vuosia sitten ja sen vanha nimitys on ollut Pajuniitty. Keskiajalla alue kuului Mäkkylän kylään, jossa olevista taloista muodostui Helsingin pormestarin ratsastustila. Tilaa asuttivat espoo - laiset aatelissuvut sadan vuoden ajan, kunnes 1700-luvulla tilasta tuli kruunun virkatalo.

1900-luvulle asti Mäkkylän tilaa hallitsivat Viaporin upseerit. Alueen pelloista palstoi - tettiin 1900-luvun alussa 130 vuokratonttia, jotka muodostivat suuren osan Leppävaaran huvila-asutuksesta.

Hartela osti Painiityn maat jo 1980-luvulla ja on päässyt vaikuttamaan alueen suunnitteluun kaavoituksesta lähtien. Tavoitteena on ollut, että Painiitystä tulee viihtyisä ja turvallinen kylä keskellä kaupunkia.

Runsaiden palveluiden äärellä

Kauppakeskuksissa riittää valinnanvaraa, sillä Sello, Ristikko ja Kaari löytyvät kaikki muutamien kilometrien päästä Painiitystä. Ostosmahdollisuuksien lisäksi alueella on myös kulttuuritarjontaa Leppävaaran Sellosalissa.

Painiityssä asut lähellä päiväkoteja ja kouluja. Koululaisten matka sujuu sukkelaan, kun sekä ala- että yläasteelle on vain vajaan kilometrin matka.

 

Kauppakeskuksissa riittää valinnanvaraa, sillä Sello, Ristikko ja Kaari löytyvät kaikki muutamien kilometrien päästä Painiitystä.

Asunto Oy Painiitynpuisto Espoo rakentuu Painiityn koillisosaan, Kanttiinikujan ja Painiityntien risteykseen, tontille, joka kätkee kulmaukseensa historiallisen muinaismuistoalueen.