Asunto Oy Painiitynmäki Espoo

Kanttiinitie 3 02680 Espoo

Laatua ja elämänlaatua.

Aiemmista Painiityn kohteista hioutunut suunnittelu ja asukkaiden toiveet näkyvät Painiitynmäki Espoon kotien yksityiskohdissa: avarassa alakerrassa, Puustellin keittiössä ja isoissa ikkunoissa.

Toive avarasta alakerrasta näkyy Painiitynmäen asunnoissa siten, että Puustellin tyylikäs keittiökokonaisuus on tuotu luontevaksi osaksi olohuonetta, jotta perheen yhteiselle oleskelulle on mahdollisimman paljon tilaa. Kaikki talot taas on sijoitettu tontille niin, että jokaisen asunnon olohuone, parveke ja lasitettu terassi avautuvat etelään. Se tarkoittaa, että valo löytää isoista ikkunoista sisälle vuoden jokaisena päivänä.

Kaikissa Painiitynmäen asunnoissa on oma sauna sekä säilytystilaa löytyy runsaasti, niin sisätiloissa kuin ulkovarastossa. Asuntojen sekä parvekkeet että terassit on lasitettu. Ne ovat kuin viherhuoneita, joissa on miellyttävää oleskella jo aikaisin keväällä. Asumisen viihtyisyyttä täydentää kaukolämpöön liitetty vesikiertoinen lattialämmitys.

Arkkitehtuuri

Painiitynmäen kaksikerroksisten asuntojen arkkitehtuuri on modernin pelkistettyä. Tyylikäs musta pystylautaverhoilu tekee taloista ajattoman kauniita ja antaa ympäröivälle luonnolle ja valolle mahdollisuuden loistaa pääroolissa.

Kaikissa taloissa on näyttävä harjakatto, jonka ansiosta yläkerran huoneissa on normaalia korkeampi huonekorkeus ja tunnelmallinen viisto sisäkatto.

Harjakattoisten rivitalojen inspiraatio tulee tanskalaisesta pienkyläidyllistä. Tumma pystylaudoitus ja jyrkät harjakatot luovat toisaalta modernin ilmeen, toisaalta ne toistavat talon ikiaikaista muotoa. Yhdessä talot muodostavat kauniin ja ehjän kylämiljöön.

Piha-alueet

Kylämäisyys ja inhimillinen mittakaava toistuvat myös piha-alueella. Autopaikat on keskitetty tontin reunalle, joten pihaan jää tilaa kiemurteleville poluille ja yhteisille marjapensaille. Puutarha-arkkitehtuuri ei ole kaavoihin kangistunutta, vaan pihalla kasvaa marjapensaiden lisäksi mansikoita ja niittykukkia. Pihassa on oma leikkialue lapsille ja oleskelualue, jonka ääressä voi istuskella.

 

Painiityn viimeinen kohde

Painiitynmäki on viimeinen Kanttiinitielle rakennettava taloyhtiö. Se sijaitsee aivan tien päässä, laajan Krenatöörinpuiston rajalla. Valaistuille ulkoilureiteille, puistoihin ja leikkipaikoille pääsee suoraan omasta pihapiiristä ilman, että tarvitsee ylittää autoteitä.

Painiitynmäki on myös viimeinen Hartelan kohde Painiityssä. Sen asukkaat pääsevät nauttimaan elämisen ja asumisen laadusta alueella, jossa vasaroiden pauke on hiljentynyt.

Autopaikat

Painiitynmäki Espoon pihapiirissä autopaikat sijoittuvat tontin reunalle, jolloin taloyhtiön alueella on turvallista ja rauhallista liikkua. Autopaikkoja on yhteensä 35, joista 20 on autokatospaikkoja ja 15 kpl avopaikkoja. Avopaikat sijaitsevat autokatosten vieressä ja varastorakennuksen päädyssä. 

Osaan Painiitynmäen autopaikoista toteutetaan ns. keskinopea sähköautonlatauspiste ja osaan hidas sähköautonlatauspiste ja lämmityspiste.

Autopaikat myydään erillisenä osakkeina.