Asunto Oy Painiitynmäki Espoo

Kanttiinitie 3 02680 Espoo

Painiitty on kylä keskellä kaupunkia.

Painiitty sijaitsee Leppävaaran naapurissa, vain 10 kilometriä Helsingin keskustasta. Alueella on suojaisia pihoja, puuverhoiltuja pienkerrostaloja, rivitaloja ja ihmisiä, jotka arvostavat luonnonrauhaa, turvallisuutta ja sitä, että kaikki tärkeä on lähellä. Painiitty on kuin viihtyisä kylä keskellä kaupunkia.

Painiitystä on lyhyt matka kaikkialle. Kehä I kulkee läheltä, ja Painiityn läpi liikennöi bussilinja, jolla pääsee helposti vaikkapa Leppävaaran asemalle. Sieltä matkustaa junalla Helsingin keskustaan alle vartissa. Polkupyörällä polkee näppärästi kaikkiin ilmansuuntiin pyöräteitä pitkin.

Kätevien liikenneyhteyksien lisäksi Painiityn asumismukavuutta lisäävät lähellä sijaitsevat palvelut. Alueella on kuusi päiväkotia, ja leikkiseuraa ja -puistoja löytyy kaikenikäisille. Koulut ovat kävelymatkan päässä Painiitynmäestä: Lintulaakson alakouluun on 700 metriä ja Lintumetsän yläkouluun 800 metriä. Leppävaaran lukio on alle kahden kilometrin päässä.

Aatelissuvun viljelymaista viihtyisäksi Painiityn kyläksi

Painiityn vehreitä niittyjä viljeltiin peltoina jo satoja vuosia sitten, jolloin aluetta kutsuttiin Pajuniityksi. Keskiajalla alue kuului Mäkkylän kylään, jonka taloista muodostui Helsingin pormestarin ratsastustila. Tilaa asuttivat sadan vuoden ajan espoolaiset aatelissuvut, kunnes 1700-luvulla tilasta tuli kruunun virkatalo.

1900-luvulle saakka Mäkkylän tilaa hallitsivat Viaporin upseerit. Vuosisadan alussa alueen pelloista palstoitettiin 130 vuokratonttia, jotka muodostivat suuren osan Leppävaaran huvila-asutuksesta.

Hartela osti Painiityn maat jo 1980-luvulla ja on päässyt vaikuttamaan alueen suunnitteluun kaavoituksesta lähtien. Tavoitteena on ollut, että Painiitystä tulee viihtyisä ja turvallinen kylä keskellä kaupunkia.

Palvelut ja luonto lähellä

Muutaman kilometrin säteeltä löytyy kolme kauppakeskusta: Sello, Ristikko ja Kaari. Ne palvelevat alueen asukkaita monipuolisesti joka päivä. Kulttuurin ystäville löytyy Sellosta kirjasto, elokuvateatteri sekä Sellosali, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten konsertteja.

Painiityssä luontoon ja liikkumaan on aina lyhyt matka. Upeat ulkoilumaastot ja lenkkipolut alkavat heti kotiovelta, mutta sen lisäksi läheisessä Leppävaarassa on uimahalli, maauimala, urheiluhalli ja urheilupuisto, joissa voi harrastaa lukuisia lajeja vuoden ympäri.