Asunto Oy Espoon Puro

Syvänsalmenkatu 10 02260 ESPOO

  • Espoon Purosta löytyy ratkaisuja, jotka tukevat ekologisempaa asumista.

Vihreiden valintojen Puro

Vihreämpien ja ekologisempien valintojen tekeminen on tänä päivänä kenties tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Hartela haluaa osallistua näiden valintojen tekemiseen, mahdollistaen osaltaan kestävämmän asumisen puitteet. Espoon Purossa löytyy ratkaisuita, jotka tukevat ekologisempaa asumista.

Kaikki alkaa jo rakennusvaiheesta
Energiankulutus muodostaa merkittävän osan rakentamisen ja rakennusten ympäristövaikutuksista. Rakennuksen elinkaaressa energiaa kuluu sen kaikissa vaiheissa aina rakennustyömaan toiminnoista varsinaiseen asumisen aikaiseen energiankulutukseen sähkön sekä tilojen ja käyttöveden lämmityksen muodossa. Puron työmaalla rakennusaikainen jäte kierrätetään tehokkaasti ja lämmitysvaiheen alkaessa, käyttöön otetaan hiilineutraali kaukolämpö. Uusiutuvilla energianlähteillä tuotettu energia on puhtaampaa, eikä tuotanto perustu alati supistuviin fossiilisten polttoaineiden resursseihin.

Arjen vihreät ratkaisut
Rakentamisvaiheen lisäksi asumisen aikaisella energiankulutuksella on merkittävä rooli ympäristövaikutusten kannalta. Asumisen aikaista energiankulutusta on pyritty hillitsemään esimerkiksi valitsemalla asunnon hintaan kuuluvien kodinkoneiden valikoimaan vähintään A -energialuokituksen laitteet. Lähes kaikki Puron kiinteät valaisimet ovat LED-valaisimia, jotka ovat energiatehokkaampia perinteisiin hehkulamppuihin tai halogeeneihin verrattuna. Lisäksi asuntojen hanoissa on veden lämpöä ja virtaamaa rajoittava ekonappi, mikä hillitsee vedenkulutusta, ja tarkoittaa luonnollisesti myös alhaisempaa käyttöveden lämmityksen energiankulutusta.

Jakamistaloutta tilojen ja liikkumisen muodossa
Espoon Purossa on huomioitu myös arjen kestävät liikkumismuodot. Pyöräilyä tukee yhtiössä sijaitseva pyörävarasto, jonne käynti kätevästi kadun puolelta omasta ovesta. Jakamistalouden hengessä asukkaiden käyttöön tulee yhteiskäyttötiloja kerhohuoneen, saunan ja pesulan muodossa. Viihtyisä kerhohuone terasseineen tuo mukavasti lisätilaa asukkaiden arkeen ja juhlaan.