• Havainnekuva tulevista Kruunusilloista Helsingin kaupunki / WSP

  • Havainnekuva tulevaisuuden Kalasatamasta Helsingin kaupunki / Voima Graphics Oy

Sompasaari tulevaisuudessa

Helsinki kehittyy kohisten, ja yksi kehityksen polttopisteistä on uusi merellinen kaupunginosa Kalasatama, johon Sompasaarikin kuuluu. Tänne rakennetaan uutta ja urbaania; sekä uusia koteja että liiketiloja ja uuden polven toimitilaa. Voit lähteä kävelylle rantoja ja kanavia kiertävälle rantapromenadille!

Kruunusillat-hanke tulee yhdistämään Kalasataman, Korkeasaaren sekä Laajasalon raitiotieyhteydellä osaksi kantakaupunkia, ja luo samalla nopean ja merellisen reitin myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Rakentamispäätös silloista on tehty elokuussa 2016. Toteutuessaan Kruunuvuorensillasta tulee Suomen pisin silta.

Seuraa siltahanketta 

https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/kruunusillat-fi

Loistava sijainti Kalasataman metroaseman, Redin kauppakeskuksen sekä Mustikkamaan ja Korkeasaaren lähellä tarkoittavat Sompasaaren asukkaille elämisen rikkautta. Menet sitten ostoksille tai ulkoilemaan, kaikki on aivan omilla kulmillasi. Kalasataman alue vetää puoleensa monipuolisesti kaupunkikulttuurin toimijoita tapahtumista kahviloihin ja ravintoloihin. 

Hartela on rakentanut Sompasaareen kaksi taloyhtiötä, joista ensimmäinen on 12-kerroksinen tornitalo Sompasaaren Pooki korttelin lounaiskulmaan. Yhtiö valmistui kesällä 2019. Naapuriyhtiö Sompasaaren Pelagia on valmistunut kesällä 2020. Tässä yhtiössä on enää muutama asunto myytävänä.

Paikan henki ja siitä kumpuavan vahvan identiteetin luominen on ollut arkkitehtisuunnittelun lähtökohta. Koko korttelissa on Itämeren satamamakasiinien rouheutta ja konttinostureiden solakkaa ryhdikkyyttä. Ilmoihin nostettavat kontit muuttuvat parvekkeiksi - ja umpinaiset makasiinit avautuvat kohti merellisiä näkymiä.

 Havainnekuvat Helsingin kaupunki / Voima Graphics Oy / WSP