Sarfvik, Kirkkonummi

Sarfvikin alue

Sarfvikissa asut keskellä kumpuilevia metsä- ja merimaisemia. Ainutlaatuinen sijainti meren ja arvostetun golfkentän vieressä antaa Sarfvikille vahvan identiteetin. Merellinen Sarfvik sijoittuu vanhaan kulttuurimaisemaan, jossa on yhä nähtävillä sota-ajan jälkiä. Vanhat, kasvillisuuden jo osin peittämät bunkkerit ja linnoitusten rauniot ovat muistoja niin kutsutusta Porkkalan vuokra-ajasta, jolloin suuri osa Kirkkonummea oli Neuvostoliiton merisotilaallisena tukikohtana. Espoonlahden raja-alueella sijaitseva Sarfvikin kartano toimii nykyisin museona.

Sarfvik on viihtyisä asuinalue, jossa luonto on läsnä. Meren, metsän ja golfkentän läheisyys tarjoavat rentouttavan ja rauhallisen ympäristön liikkua ja ulkoilla. Voit nauttia asioista, joita et kaupungissa tavoita. Seuraa vuodenaikojen vaihtelua ja irrottaudu arjesta luonnon tarjoaminen harrastusten kuten kalastuksen, sienestyksen ja marjastuksen parissa.

Sijainti ja palvelut

Sarfvik sijaitsee Espoonlahden länsipuolella, Sarfvikin golfkentän ja Jorvaksentien läheisyydessä. Uudesta Sarfvikista on vain puolen tunnin matka Helsinkiin, ja esimerkiksi Ison Omenan kauppakeskus on kymmenen minuutin ajomatkan päässä. Päivittäispalvelut löytyvät läheisestä Kivenlahdesta – sinne pääsee kätevästi erillistä siltaa pitkin. Tulevaisuudessa matkanteko nopeutuu entisestään, kun metrolinja Kivenlahdesta Helsinkiin toteutuu.