Leppävaaran ja Konalan viereen valmistuu parhaillaan uutuuttaan hehkuva vehreä asuinalue, Painiitty. Alue on rauhallinen ja lähellä luontoa mutta Helsingin keskustaan on matkaa vain 10 kilometriä.

Voit kuulla linnun laulun ja nähdä ikkunoista metsää. Koiranomistajat, lenkkeilijät ja lapsiperheet viihtyvät alueen mahtavissa ulkoilumaastoissa. Lenkkipolulle pääset vaikka suoraan kotiovelta.

Alueen historia

Alue on ollut viljelysmaana jo satoja vuosia sitten ja sen vanha nimitys on ollut Pajuniitty. Keskiajalla alue kuului Mäkkylän kylään, jossa olevista taloista muodostui Helsingin pormestarin ratsastustila. Tilaa asuttivat espoo - laiset aatelissuvut sadan vuoden ajan, kunnes 1700-luvulla tilasta tuli kruunun virkatalo.

1900-luvulle asti Mäkkylän tilaa hallitsivat Viaporin upseerit. Alueen pelloista palstoitettiin 1900-luvun alussa 130 vuokratonttia, jotka muodostivat suuren osan Leppävaaran huvila-asutuksesta.

Hartela osti Painiityn maat jo 1980-luvulla ja on päässyt vaikuttamaan alueen suunnitteluun kaavoituksesta lähtien. Tavoitteena on ollut, että Painiitystä tulee viihtyisä ja turvallinen kylä keskellä kaupunkia.

Palvelut lähellä

Leppävaarassa sijaitsevat monipuoliset liikuntapalvelut mahdollistavat liikkumisen kaikkina vuodenaikoina.

Kauppakeskuksissa riittää valinnanvaraa, sillä Sello, Ristikko ja Kaari löytyvät kaikki muutamien kilometrien päästä Painiitystä. Ostosmahdollisuuksien lisäksi alueella on myös kulttuuritarjontaa Leppävaaran Sellosalissa.

Painiityssä asut lähellä päiväkoteja ja kouluja. Koululaisten matka sujuu sukkelaan, kun sekä ala- että yläasteelle on vain vajaan kilometrin matka.

Taloyhtiöt

Viehättävä Painiityn alue alkaa pian olemaan valmis. Parhaillaan alueen koillisosaan rakenteilla olevasta Asunto Oy Kanttiiniraitti Espoosta on kaikki asunnot myyty. Kanttiiniraitin jälkeen alueelle rakentuu vielä yksi, Hartelan viimeinen taloyhtiö, Asunto Oy Painiitynmäki Espoo, jonka asunnot ovat nyt varattavissa.