Ihastuttava Helsingin Kruunuvuorenranta

Komealle paikalle, Laajasalon länsirannalle kantakaupunkia vastapäätä, rakentuu uusi merellinen Kruunuvuorenrannan asuinalue. Kruunuvuorenrannalta aukeavat näkymät Helsingin keskustan lisäksi Korkeasaareen ja Suomenlinnaan. 

Kruunuvuorenrantaa kiertää kuusi kilometriä rantaviivaa ja alueelta löytyy vanhoja kartanopuistoja sekä kaunista luontoa. Palveluita kehitetään sitä mukaa kun alue rakentuu. Alue vapautui rakentamiselle, kun Laajasalon öljysataman toiminnot päättyivät, jonka jälkeen maaperä puhdistettiin. Tulevaisuudessa Kruunuvuorensilta yhdistää Kruunuvuorenrannan kantakaupunkiin. Sillan on arvioitu valmistuvan 2026 mennessä, jolloin pikaraitiotie vie sillan yli vartissa keskustaan.

12 500 asukkaan Kruunuvuorenrannan asuntorakentaminen on alkanut vuonna 2014. Kruunuvuorenrannassa monet asuintalot sijaitsevat aivan veden äärellä ja vielä useammasta on merinäköala. 2020-luvun loppuun mennessä alueelle on rakentunut noin 6 000 asuntoa.

Helsingin Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdelle rakentuu korkeatasoinen korttelikokonaisuus, jossa huomioidaan erilaisten asukkaiden monimuotoinen arki ja tarpeet. Kortteli koostuu neli- ja viisikerroksisesta lamellitalosta, joka madaltuu Pojamakadulla kolmikerroksiseksi, kahdesta kaksikerroksista pientalosta ja molempien yhteydessä kahdeksankerroksisesta torniosasta.

Hartela on toteuttanut kortteliin jo kaksi asuntokohdetta, joissa omistusasuntoja on yhteensä n. 120 kpl.