Merellistä Helsinkiä rakentamassa

ASUKKAIDEN YHTEINEN JÄTKÄSAARI – KAUPUNKI MEREN ÄÄRELLÄ 

Helsingin Jätkäsaari kutsuu viettämään yhteisöllistä ja aktiivista urbaania kaupunkielämää, johon kuuluvat tiiviit ja suojaisat umpikorttelit sekä viihtyisät kahvilat, monenlaisia makuja tarjoavat ravintolat ja aidot kivijalkaliikkeet. Kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä, ja tiuhaan kulkevien raitiovaunujen kyydissä pääsee kätevästi moneen suuntaan. Helsingin ydinkeskusta lukemattomine mahdollisuuksineen on aivan kivenheiton päässä, ja Itämeren kauniit rannat ulkoilureitteineen löytyvät lähes kotiovelta. Jätkäsaaressa yhdistyvätkin ainutlaatuisella tavalla merellinen tunnelma ja moderni urbaani syke.

Entinen Jätkäsaaren tavarasatama-alue rakennetaan kaupunkimaiseksi alueeksi 18 000 asukkaalle. Tavoitteena on sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen mukainen Helsingin kantakaupungin jatke, jolla on omaleimainen ja tunnistettava luonne. Alueelle tulee monipuolisia palveluita, viihtyisiä puistoja sekä toimivat julkisen ja kevyen liikenteen yhteydet.

HARTELAN "KOLMIOKORTTELI"

Hartelalla Jätkäsaareen rakenteilla oleva "Kolmiokortteli" (kortteli nro 20069) koostuu kolmesta tontista 1, 2 ja 3. Tontille 1 toteutetaan kuusikerroksinen, Hartelan omaperustainen RS-hanke, joka käsittää n. 80 asuntoa sekä liiketilaa noin 400 m2. Tontille 2 toteutetaan kuusikerroksinen vuokratalo, jossa n. 70 asuntoa ja tontille 3 16-kerroksinen, Hartelan omaperustainen RS-hanke, jossa n. 100 asuntoa.

Korttelin rakentaminen on aloitettu tontista 3, johon toteutetaan Asunto Oy Jätkäsaaren Pollari Helsinki. Kohde on myyty loppuun. Tontille 1 rakennettava asuntokohde Asunto Oy Jätkäsaaren Potkuri Helsinki on rakenteilla ja asunnot myynnissä.

Koko korttelin arvioitu valmistumisaika on kesä 2021. Rakentaminen pyritään aikatauluttamaan siten, että koko kortteli valmistuu mahdollisimman samanaikaisesti.

Lisätietoa Jätkäsaaresta Helsingin kaupungin sivuilta.

Kuvat: Antti Pulkkinen / Arkkitehtitoimisto HMV Oy