Vain 6 minuuttia Helsingin keskustaan, reilu puoli tuntia lentoasemalle

Kantakaupunki kasvaa pohjoiseen,
Ilmalasta Helsingin uusi portti

Helsingillä on suuret suunnitelmat Ilmalan kehittämiseksi. Vaisusta junaseisakkeesta kasvaa elävä kaupunginosa.

Helsinki imee nyt vauhdilla uusia asukkaita. Kaupunki kasvaa ja tiivistyy. Pitkästä aikaa myös urbaani kantakaupunki laajenee niin länteen, itään kuin pohjoiseenkin.

”Satamien alta vapautuneita Jätkäsaarta ja Kalasatamaa rakennetaan jo täyttä vauhtia. Seuraavaksi vuorossa ovat Pasila ja Ilmala”, Helsingin kaupunginkanslian projektijohtaja Niina Puumalainen kertoo.

Hän vastaa Helsingin suurimmasta aluemuutoksesta, Pasilan alueen kehittämisestä. Pasilan ja Ilmalan asemien ympäristöön on tulossa 25 000 uutta työpaikkaa ja kodit 20 000 helsinkiläiselle.

Kaikkiaan Pasilan seutu kasvaa yli 50 000 ihmisen työpaikka-alueeksi ja yli 30 000 helsinkiläisen kotikaupunginosaksi. 

Kaupunki tiivistyy ekologisesti

”Pasilasta tulee urbaani, Ilmalasta aavistuksen verran väljempi ja rantaradan pohjoispuolelle nousevasta Postipuiston alueesta vehreä kaupunginosa”, Niina Puumalainen kuvailee. 

Uudet alueet valmistuvat koko Suomen parhaiden liikenneyhteyksien äärelle. 

”Tämä on nyt sitä kaupungin kannalta järkevää ja ekologista tiivistämisrakentamista, jossa aiemmin esimerkiksi teollisuuden käytössä olleita keskeisiä alueita otetaan kaupunkilaisten käyttöön.”  

Keski-Pasilassa rakennetaan jo juna-aseman, kauppakeskuksen, toimistoja ja asuntoja yhdistävää Tripla-keskusta. Sen pohjoispuolelle sijoittuvien Ratapihakortteleiden rakentaminen alkaa ensi vuonna.  

Pasilan pilvenpiirtäjistä on puolestaan parhaillaan käynnissä arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. Ilmalan aseman pohjoispuolelle suunniteltu noin 10 000 asukkaan Postipuiston alue rakentuu sitä mukaa kun Postin lajittelukeskus ja Pohjolan liikenteen varikko muuttavat muualle.  

Uusia katuja ja ratikka

Ensimmäisenä Pasilan seudun uusista alueista valmistuu Ilmala. Alueen suunnitelmat ovat kokeneet dramaattisia muutoksia vuosien varrella. Vielä viime vuosikymmenellä Ilmalasta piti tulla toimistokeskittymä.  

”Nyt Ilmalasta tulee sekoitus asumista ja työpaikkoja – aitoa kaupunkia, mistä hyötyvät kaikki. Yrityksetkin arvostavat nykyään alueita, joissa on elämää myös toimistojen sulkeuduttua. Sellaisissa paikoissa ihmiset haluavat olla töissä.”  

Hakamäentietä autoilevat tunnistavat Ilmalan laatikkomaisista vesitorneista, Vesilinnoista. Uusi Ilmala rakentuu niiden ympärille. MTV:ltä vapautuvalle Pöllölaakson alueelle on jo valmistunut asuntoja ja loppualuekin on kaavoitettu asumista varten.  

Vuonna 2017 Ilmalassa työstettiin kolmea uutta katua. Hartelan rakentama toimistotalo Ilmalan Asema valmistui jouluksi 2017 ja käynnissä on myös useita asuntotyömaita. 

Arviolta vuonna 2019 kaupunki alkaa rakentaa Ilmalantoria, jonka laidalle tulevissa rakennuksissa on tilat ruokakaupalle ja pienille liikkeille. Ratikka kaartaa aukiolle muutaman vuoden kuluttua.

Ota yhteyttä!

Tule tutustumaan yrityksenne uusiin toimitiloihin.