XXL / Kauppakeskus Skanssi / Turku

”Minusta yhdessä löydettiin ratkaisuja ja saatiin luotua konsepti, joka on meidän tavaratalolle sopiva”

Parasta on sijainti

Big boxin ja kauppakeskuksen toimiva kombinaatio on suunniteltu XXL:n tarpeisiin

XXL-ketjun toimitusjohtaja Toni Stigzelius on tyytyväinen uuteen liikkeeseensä Turussa. Parasta Skanssin kauppakeskuksen kyljessä toimivassa XXL-tavaratalotilassa on sijainti. Liike näkyy selvästi omana kokonaisuutenaan Skanssin ulkopuolella, mutta on kuitenkin käytävän kautta selkeä osa myös Skanssin kauppakeskusta.

Big box suunniteltiin XXL:n tarpeisiin

Big box on XXL-ketjun hyväksi havaitsema tilakonsepti. Emme olleet Hartelalla alun perin suunnitellut Skanssin viereen ”suurta laatikkoa”, mutta XXL:n toiveet olivat mielenkiintoisia ja halusimme vastata haasteeseen. ”Minusta yhdessä löydettiin ratkaisuja ja saatiin luotua konsepti, joka on meidän tavaratalolle sopiva” Stigzelius kertoo.

Suunnittelussa panostettiin korkeaan tilaan

Stigzeliuksen mukaan suurin haaste oli saada kaikki mahtumaan 3 800 neliöön. Tiivis yhteistyö Hartelan projektipäällikön, suunnittelutiimin ja rakennustyöryhmän kanssa toimi oikein hyvin, sillä kaikki toiveet saatiin toteutettua myös korkeuden ja tekniikan suhteen. ”Meillä on konseptissa tiettyjä korkeusvaatimuksia; kuinka korkea tilan pitää olla, joten piti tehdä fiksuja suunnitteluratkaisuja” Stigzelius kiittelee suunnittelutiimiä.

Asioita on pystyttävä ratkomaan myös rakennustyömaalla

”Kommunikaatio on tärkeää tällaisessa isossa projektissa, jossa kaikkea ei voi ennalta sopia, vaan asioita pitää ratkoa projektin ja rakennustyön edetessä. On otettava kantaa asioihin. Hartelan aktiivinen ja hyvä kommunikaatio oli suoraviivaista, siten saimme suuria asioita aikaan” sanoo Toni Stigzelius. Me Hartelassa pidämme suurista asioista ja kannustamme kaikkia tekemään jotakin omalla mittapuullaan suurta.