Asunto Oy Valkeakosken Majakka

Oikokatu 5 37600 VALKEAKOSKI

Näköalapaikalla luonnon helmassa

Asunto Oy Valkeakosken Majakka rakentaminen täydentää kolmen asuinkerrostalon kokonaisuuden aivan Valkeakosken keskustaan. Majakka on nimensä mukaisesti korkein ja asunnoista on hyvät näköalat keskustaan, kirkonrantaan- ja Apianniemen virkistysalueen suuntaan.


Moniin tarpeisiin suunnitellut asunnot ovat kooltaan reilun 30 neliön yksiöstä aina 129,5 neliön asuntoon. Kaksiot ovat kooltaan 42,5-53 m2. kolmiot 61-66 m2 ja neliöt 80-129,5 m2.


Aihio Arkkitehdit Oy:n arkkitehdit Marko Niittynen ja Kalevi Näkki kertovat monipuolisen asuntojakauman pohjaratkaisuissa olevan tavoitteena selkeys ja joustavuus mielenkiintoisella tavalla, jossa tehokkaat neliöt mahdollistavat viihtyisän asumisen palveluiden läheisyydessä. Huoneet ovat valoisia ja käynti lasitetulle parvekkeelle tai terassille jatkaa asunnon käytössä olevaa pinta-alaa ulkoilmaan. Osassa asunnoista on ranskalainen parveke lisäten valoisuutta myös pieniin asuntoihin.


Yhteistilat sijoittuvat pääosin kellariin ja ulkoiluvälinevarasto sekä asukkaiden yhteinen kerhotila on 1. kerroksessa.


Autojen pysäköinti on sijoitettu yhteiseen autohalliin, josta on suora, esteetön yhteys kellarin kautta rakennukseen. Osa autopaikoista on sijoitettu autotalleihin ja pihapaikoille.


Rakennus muodostaa yhtenäisen ylöspäin porrastuvan julkisivun viereisen Purjeen ja Ankkurin kanssa ja viihtyisä oleskelu- ja leikkialue rajautuu rakennusten väliin.