As Oy Turun Kakolankallio 1

Kakolankatu 7 20100 TURKU

As Oy Turun kakolankallio 1

As Oy Turun Kakolankallio 1 on Hartelan ensimmäinen yhtiö kaikkiaan kolmesta Kakolanmäen rinteeseen toteutettavasta asunto-osakeyhtiöstä.
 
Kakolankallio 1:ssä on 39 asuntoa 27,5 m²:n tehokkaista yksiöistä 118 m²:n avariin terassihuoneistoihin. Taloyhtiö käsittää kaksi nelikerroksista kerrostaloa, jotka kytkeytyvät ylimmässä kerroksessa toisiinsa.
 
Arkkitehtuurin lähtökohtana on ollut suunnitella ympäristöön sopiva, modernilla tavalla linnamainen kokonaisuus Kakolanmäen rinteeseen. Kaupunkikuvallisena ajatuksena on ollut luoda veistoksellisille rakennuksille solakka profiili luoteeseen ja samalla rakentaa vaihtelevaa korttelitilaa. Kakolankallion talojen pääasiallinen julkisivumateriaali on luonnonvalkoinen rappaus. Pohjois- ja länsijulkisivulla tummempi rappaus muodostaa jatkumon luonnonkivimuurille.
 
Kakolankallio 1 on rakennettu valinnaiselle vuokratontille. Ostajalle tämä tarkoittaa valinnanvaraa: oman tonttiosuutensa voi lunastaa kerran vuodessa tai vaihtoehtoisesti jättää lunastusoikeutensa käyttämättä ja maksaa osuutta tonttivuokrasta kuukausittaisena vastikkeena. Valinnainen vuokratontti siis sopeutuu ostajan elämäntilanteeseen.

Pysäköinti

Pihatasolle on toteutettu autohalli, jossa Kakolankallio 1:llä on 23 erillisinä osakkeina myytävää autopaikkaa. Myöhemmin rakennettavaan toiseen autohalliin tulee vielä 12 pysäköintipaikkaa ja kolme vieraspaikkaa lisää Kakolankallio 1 yhtiölle.

Pihapiiri

Autojen sijoittaminen pysäköintihalliin vapauttaa pihan viihtymiseen. Ympäristö viimeistellään vihersuunnitelman mukaan, ja oleskelualueelle tulee leikkipaikka. Pihalle toteutetaan myös grillipaikka ja aurinkokansi.

Yhteistilat

Taloyhtiössä on sekä asuntokohtaista että yhteiskäytössä olevaa varastotilaa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat mm. huoneistokohtaiset irtaimistovarastot, tekniset tilat ja kuivaushuone. Yhtiön ulkoiluväline- ja pyörävarasto on autohallin alla.

Talotekniikka

Kakolankallio 1 on liitetty kaupungin kaukolämpöverkkoon. Asuntojen vesikiertoinen lämmitys on toteutettu saunoissa ja pesuhuoneissa lattialämmityksenä ja muissa huoneissa pattereilla. Erillis-WC:eissä on huoneistotyypistä riippuen joko sähköinen tai vesikiertoinen mukavuuslattialämmitys.
 
Kakolankallion taloissa on lämmön talteenotolla varustettu huoneistokohtainen ilmanvaihtojärjestelmä. Vedenkulutusta mitataan asuntokohtaisesti sekä kylmän että lämpimän veden osalta.
Taloyhtiössä on erillinen atk-verkko, ja asunnot on liitetty maanpäälliseen yhteisantennijärjestelmään. Kakolankallio 1:ssä on ovipuhelinjärjestelmä. Huoneistot on varustettu verkkoon kytketyillä palovaroittimilla.