Asunto Oy Rauman Teeripuisto

Teerivahe 2 26100 RAUMA

Nyt on aika - Lehtosilla muutto on jo ovella

Lue Kristiina ja Teuvo Lehtisen tarina

Kristiina ja Teuvo Lehtonen päättivät, että on aika muuttaa omakotitalosta kerrostaloon. Yhteisistä vuosista peräti 25 on vierähtänyt Teuvon syntymäkodissa, maaseudulla, kahdeksan kilometrin päässä Rauman keskustasta. Kumpikin on viihtynyt erinomaisesti, mutta nyt on aika ottaa rennommin ja jättää ison nurmikon ruohonleikkuu, lumityöt, pitkät kauppareissut ja remontoinnit.

 

Rauhallinen koti eläkepäivien viettoon
Uusi koti ostettiin Pyynpään alueelta Hartelan rakenteilla olevasta As Oy Rauman Teeripuistosta ja muuttamaan pääsee tammikuun lopussa. Kristiina ja Teuvo laskevat päiviä ja odottavat innolla uutta elämää kaupungin keskustan tuntumassa. Kotoa on helppo liikkua kävellen tai pyöräillen, joten Kristiina tuumii, että harrastus- ja kauppareissuja ei enää välttämättä tarvitse tehdä autolla.


Persoonalliset sisustusratkaisut viehättävät
Pariskunta hankki Teeripuiston asunnon jo viime vuoden marraskuussa, joten he pääsivät rakennusaikana vaikuttamaan asuintilojen ilmeeseen ja ratkaisuihin. Kristiina on kiinnostunut sisustamisesta ja kolmannen kerroksen valoisasta kaksiosta löytyykin persoonallisia ratkaisuja.
- Minä olen meistä se vaihtelunhaluisempi, tykkään kaikesta uudesta ja modernista. Uudistuksista ja remonteista ei ole koskaan tullut suukopua. Teuvo on ollut kanssani samaa mieltä ja myöntynyt ehdotuksiini, vaikka muutokset hieman maksavatkin, Kristiina naurahtaa.
Teuvo nyökkäilee vierellä ja kertoo, että Kristiinan ratkaisut ovat aina ihastuttaneet ja saaneet paljon kehuja.
Kristiinan idea oli poistaa eteistilojen ja keittiön välinen oviaukko, jolloin säilytyskaapistot ja keittiökaapit muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden eteisestä keittiöön. Keittiössä ei ole oikeastaan mitään vakiota.
- Halusin valkoisen keittiön, koska sellaista minulla ei ole vielä ollut. Pinnat ovat helppohoitoiset ja ratkaisut ergonomisia. Ei tarvitse varvistella tai kyykistellä kaivelemassa alakaappeja.
Tasoihin ja kaappien välitilaan Kristiina valitsi lämpimänsävyisen puun. Yläkaapit madallettiin ja alareunaan asennettiin valolistat. Alakaappien tilalla on kätevät laatikostot, joissa on sisälaatikot. Keraaminen liesi vaihtui induktiotasoon ja erillisuuniin.
Vaalea väritys ulottuu myös pesutiloihin ja saunaan. Kuusipaneelin tilalle seiniin ja lauteille asennettiin vaaleaa sileää haapaa ja oveksi valikoitui kirkas lasi.
- Kalustamisessa olen maltillinen, kaiken ei tarvitse olla heti valmiina, vaan katson miten tavarat asettuvat paikoilleen. On kivaa, kun jää jotain suunniteltavaa! Makuuhuoneeseen ja pesukoneen viereen ideoin vielä uudet kaappi- ja hyllyratkaisut.


Esteetöntä elämää
Muutto maalta kaupunkiin käy kivuttomasti, kun elämän asiat ja arvot ovat järjestyksessä. Asumisratkaisuissa on tärkeänä asiana otettu huomioon esteettömyys.
- Iän myötä toiveet ja tarpeet muuttuvat ja esimerkiksi liikkumiseen on kiinnitettävä enemmän huomiota. Täällä on helppo kulkea, ei ole portaita ja hissi on esteetön. Kylpyhuoneesta jätimme suihkuseinän pois, ja saimme lisää liikkumatilaa. Myös käsinojallinen wc-istuin helpottaa elämää.

Malliasunnon sisustus

Rauman Teerivahen myytävä asunto ihastuttaa