Terassikausi jatkuu talvella

Terassikauden ei tarvitse päättyä kesän viimeisten valonsäteiden myötä. Päinvastoin, kodin jatkeena toimiva terassi tai parveke kannattaa valjastaa valontuojaksi uuteen kauteen. Erilaiset valosarjat, lyhdyt ja kyntteliköt luovat pimeään vuodenaikaan tunnelmallisen hohdon, ja samalla kodin sisustus saa kaivattua piristystä.

Parveke avaa usein ikkunan ympäröivään luontoon, joten sen sisustukseen kannattaa panostaa. Mikä onkaan ihanampaa, kuin katsella talvista maisemaa tunnelmallisen valaistuksen suodattamana?

Valoja ei ole syytä säästellä, ja niiden sijoittelussa kannattaa käyttää mielikuvitusta. Katosta roikkuva kynttelikkö, pöydällä palava lyhty ja seinää koristava valosarja luovat hurmaavan kokonaisuuden, joka paitsi luo tunnelmaa myös lämmittää muutoin viileää tilaa.

Erityyppiset valaisimet mahdollistavat myös värien kanssa leikittelyn muutoin varsin yksivärisenä vuodenaikana. Värillisillä lyhdyillä ja valosarjoilla saa loihdittua loiston, joka lisää parvekkeen tai terassin tunnelmaa.

Lasitettu parveke tai katettu terassitila on mahdollista ottaa talviaikaan myös osaksi kodin oleskelutilaa. Lämpimät viltit ja pehmoiset vierastossut oven pielessä kutsuvat nauttimaan talvesta sisätilojen ulkopuolella.

Vaikka kukkaloisto kuuluu perinteisesti kesäaikaan, myös talvikauden parveketta voi koristaa kasveilla. Erilaiset kanervat ja havut sopivat erinomaisesti talviterassin elävöittämiseen. Myös kävyistä, oksista ja sammalesta sommitellut kokonaisuudet luovat luonnonläheistä tunnelmaa.

Kynttilöiden kanssa on syytä olla varovainen, joten tässä muutama vinkki siihen, miten luoda tunnelmaa turvallisesti:

  • Kynttilälle tarkoitetun astian lasi ei saa olla liian ohut.
  • Kynttilälyhdyn tulee olla tukeva ja yläosastaan avoin.
  • Kynttilöiden välissä on oltava riittävästi tilaa.

Etsitkö kotia, jossa voisit toteuttaa talviparvekeunelmasi? Tutustu Hartelan Kakolankallion kohteeseen, jossa lähes kaikissa asunnoissa on tilava lasitettu parveke.