Elämää meren rannalla

Veden äärellä asuminen on monelle se ainoa oikea tapa asua. Luonto, laineiden liplatus ja merellinen maisema ovat asioita, joista haaveillaan. Perinteisesti mökki meren rannalla on ollut monen kaupunkilaisen unelma – paikka, jossa voi rauhoittua kiireen keskellä. Entä jos kaikesta tästä pääsisikin nauttimaan arjen keskellä, ihan jokaisena päivänä?

Hyvät palvelut yhdistettynä harrastusmahdollisuuksiin houkuttelevat myös monia kakkosasuntoa hakevia. Kakkoskodilta toivotaan yhä enemmän vakituisen asunnon kaltaisia asioita, ja siellä vietetään entistä enemmän aikaa. Monelle ihanteellinen ratkaisu on paikka, jonne voi siirtyä nopeasti, ja josta käsin voi tarvittaessa hoitaa myös arkiset velvoitteet. Rannan tuntumaan sijoittuvissa uudiskohteissa nämä vaatimukset täyttyvät erinomaisesti, sillä rakentamisen lähtökohtana on yhdistää kaupunkiasumisen helppous luonnonläheisyyteen.

Hyvät harrastusmahdollisuudet houkuttelevat meren äärelle asukkaita aina sinkuista suurperheisiin. Oma venepaikka, kenties golfkenttä lähietäisyydellä tai huikeissa maisemissa polveilevat lenkkeily-, marja- ja sienimaastot painavat vaakakupissa asuinpaikkaa etsittäessä.

Vesistön läheisyys antaa vuodenajoille aivan uudenlaisen ulottuvuuden – syksyn ensimmäinen jääriite, hiihtoretket puhtailla hangilla, jäittenlähtö, vesilinnut, kalastusretket – kaikki nämä ovat ulottuvillasi päivästä toiseen meren äärellä.

Paraisilla Kirkkosalmenrannassa sijaitsevassa Kuunarirannassa tavoite toteutuu erinomaisesti. Kuunariranta sijaitsee Paraisten keskustan välittömässä läheisyydessä, joten kaikki pikkukaupungin palvelut ovat helposti tavoitettavissa. Turkuun matkaa on vain 25 kilometriä, ja Helsinkiinkin pääsee parissa tunnissa. Veneilyn ystäviä ilahduttaa mahdollisuus vuokrata venepaikka omasta kotikorttelista.

Kirkkonummelle rakentuva Sarfvikin Ranta on golfarin unelma, sillä pientaloyhtiö sijaitsee optimaalisesti meren ja golfkentän välissä. Luonto on lähellä niin piha-alueella kuin sisällä kotonakin, sillä suuret ikkunat tuovat kauniit maisemat osaksi asuntoa. Lähimetsät mahdollistavat kaupunkiasujalle harvinaiset harrastukset kuten sienestyksen ja marjastuksen. Sarfvikistä ajaa Helsingin keskustaan puolessa tunnissa.

Aivan Turun kupeesta Piikkiöstä löytyy Raadelman Laivamies, jonka kaikissa asunnoissa merellisestä maisemasta pääsee nauttimaan koko asunnonlevyisiltä oleskelupatioilta.

Papinlähteen Matruusi sijaitsee niinikään Turun keskustan läheisyydessä, nimensä mukaisesti luonnonkauniissa Papinsaaressa.

Uudiskohteita rakennettaessa otetaan huomioon kunkin rantakohteen ominaispiirteet, ja suunnitelmat laaditaan ympäristö huomioiden.