Asunto Oy Helsingin Haagan Eliel

Eliel Saarisen tie 42 00320 HELSINKI

Kolme erilaista taloa

Asunto Oy Helsingin Haagan Eliel muodostuu kolmesta yhden porrashuoneen talosta. Talot ovat kaikki viisikerroksisia.

Kehittyvä kerrostalo

Rakennus on osa Helsingin kaupungin kehittyvä kerrostalo-hanketta. Kehitystyö kohdistuu korotuslattiaratkaisuun, jolla haetaan mm. asuntojen muuntojoustavuutta kerroskohtaisesti. A-talo toteutetaan korotuslattialla. B-talossa asuntojen huonekorkeus normaali korkeampi ja C-talo asunnot toteutetaan normaalilla huonekorkeudella, ilman korotuslattiaa. Kohteesta saadaan kiinnostavaa vertailutietoa talojen kesken.

Asiakastutkimus

Luonnossuunnittelun aikana on Hartela teettänyt hankkeesta laajan asiakastutkimuksen. Asiakastutkimus toteutettiin kahdessa eri vaiheessa ja toiseen vaiheeseen osallistui yli 300 25-55 vuotiasta perheellistä tai perheen perustamista suunnittelevaa pääkaupunkiseutulaista. Tutkimuksessa kartoitettiin, mitä erityisesti urbaani lapsiperhe toivoo asumiselta. Sen pohjalta on valikoitunut joukko huoneistopohjia, ideoita pihajärjestelyihin ja asuntojen varustelutasoon.

Yhteiset tilat

Haagan Elielin yhteisiin tiloihin on panostettu. A-talon 2. kerroksessa sijaitsee yhtiön yhteinen saunaosasto ja kerhotila, joista kummastakin on pääsy terassille. Saunaosaston ja kerhotilan sisustukseen on sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen suunnittelut 3 erilaista sisustus- ja värivaihtoehtoa, joista tulevat asukkaat saavat päättää heille mieluisimman vaihtoehdon. 

Asuntokohtaiset irtainvarastoihin sijaitsevat talojen 1. kerroksessa. Osa B-talon asuntojen irtainvarastoista sijaitsee asuinkerroksessa.

Jokaisesta talosta löytyy erillinen säilytystila lastenvaunuille. Polkupyöriä voi säilyttää niille varatuilla paikoilla joko pihalla tai autohallissa. Lisäksi jokaisen talon pääoven yhteydestä sijaitsee kuraeteinen, jossa voi kätevästi huuhdella esim. kurat ja lumet lasten vaatteista pois.

Smartpost

A-talon 1. kerroksessa sijaitsevasta palveluteisestä löytyy Postin tarjoama palvelu Smartpost. 

Smartpost on joka taloyhtiön onnellisuuden lisääjä. Se lopettaa asukkaiden elämästä asioilla juoksemisen. Siihen voi tilata ja palauttaa verkko-ostokset, jättää pesulaan menevän pyykkipussiin, suutarille kengät tai vaikka korjaukseen menevän kännykän. Sinne voi vastaanottaa jopa ruokalähetyksiä, kun itse on muualla. Smartpostin käyttäjä saa keskittyä olennaiseen; olemisen sietämättömään keveyteen.

Lue lisää Postin Smartpost -palvelusta 

KORTTELI JA PIHA

Haagan Eliel korttelipiha sekä viereen rakentuva kortteli muodostavat yhtenä kokonaisuutena suunnitellun suurpihan, joka tarjoaa erityyppisiä leikkipaikkoja ja leikkivälineitä kaiken ikäisille lapsille.

Haagan Elielin piha rajautuu rakennuksien sisäpuolelle, jolloin siitä muodostuu rauhallinen ja turvallinen paikka lapsien leikeille. Lisäksi sisäpihan puoleisista asunnoista on hyvä näköyhteys piha-alueelle. Leikkipaikalta löytyy mm. hiekkalaatikko, keinut ja kiipeilyteline. Pihalle on suunniteltu nurmialue, jossa voi heitellä frisbeetä tai maata vaikka auringossa. Pihalle löytyy myös istumapaikkoja aikuisille

Autopaikat

Haagan Elielin 36 autopaikkaa sijaitsevat pihakannen alla olevassa autohallissa. Korttelilla on 7 yhteisessä käytössä olevaa vieraspaikkaa piha-alueella. Autohallin 6 autopaikkaa on varustettu sähköauton ns. hitaalla latauspisteellä. Autopaikat kuuluvat taloyhtiölle. Niiden vuokrauksesta vastaa kohteen tuleva isännöitsijä.