Asunto Oy Lotankallio Espoo

Lotankatu 4 02680 ESPOO

Painiitty

Painiitty on uusi asuinalue Espoon Leppävaarassa, lähellä Kehä I:stä ja Sellon kauppakeskusta. Leppävaaran asemalta pääsee junalla Helsingin keskustaan alle vartissa. Toisaalta etäisyyttä Helsinkiin on sen verran, että ympäriltä löytyy myös metsää ja ulkoilureittejä.

Rakennusosakeyhtiö Hartela osti Painiityn maat jo 1980-luvulla ja on päässyt vaikuttamaan alueen suunnitteluun kaavoituksesta lähtien. Tavoitteena on ollut, että Painiitystä tulee viihtyisä ja turvallinen kylä keskellä kaupunkia.

Painiitty on erittäin kätevässä paikassa valmiiden liikenneyhteyksien, palveluiden ja ympäröivän vanhemman asutuksen lomassa. Vaikka ollaan pääkaupunkiseudun ytimessä, aluesuunnittelussa on onnistuttu säilyttämään luonnon läheisyys ja jopa luomaan uusia ulkoilureittejä painiittyläisten kotioville.

Espookin panostaa Painiittyyn. Kaupunki rakentaa kylään päiväkodin ja joukon leikkipuistoja eri puolille. Koulut ovat lähellä: Lintulaakson alakouluun on 0,7 kilometriä ja Lintumetsän yläkouluun 0,8 kilometriä. Leppävaaran lukio on alle kahden kilometrin päässä. Kylän läpi kulkee bussilinja, jolla pääsee mm. Leppävaaran asemalle ja kauppakeskus Selloon. Polkupyörällä Painiitystä polkee näppärästi joka ilmansuuntaan, tarvittaessa pitemmänkin työmatkan päähän.