Sompasaari, Helsinki

Uusia kerrostaloja Kalasataman kylkeen

Helsinki kehittyy kohisten, ja yksi kehityksen polttopisteistä on uusi merellinen kaupunginosa, johon kuuluvat mm. Kalasatama ja Sompasaari. Tänne rakennetaan uutta ja urbaania; sekä uusia koteja että liiketiloja ja uuden polven toimitilaa.

Loistava sijainti Kalasataman metroaseman, tulevan Redin kauppakeskuksen sekä Mustikkamaan ja Korkeasaaren lähellä tarkoittavat Sompasaaren asukkaille elämisen rikkautta. Menet sitten ostoksille tai ulkoilemaan, kaikki on aivan omilla kulmillasi. Kalasataman alue vetää puoleensa monipuolisesti kaupunkikulttuurin toimijoita tapahtumista kahviloihin ja ravintoloihin.  

Hartela suunnittelee Sompasaareen 12-kerroksista tornitaloa sekä kaupunkirivitaloja, joihin tulee asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Ensimmäisenä toteutetaan tornitalo Sompasaaren Pooki, jonka rakentaminen on suunnitelmissa aloittaa syksyllä 2017. 

Paikan henki ja siitä kumpuavan vahvan identiteetin luominen on ollut Pookin suunnittelun lähtökohta. Koko korttelissa on Itämeren satamamakasiinien rouheutta ja konttinostureiden solakkaa ryhdikkyyttä. Ilmoihin nostettavat kontit muuttuvat parvekkeiksi – ja umpinaiset makasiinit avautuvat kohti merellisiä näkymiä.

Alueen kehittymisestä löydät lisää tietoa myös täältä.

Kurkkaa myös nämä:
fisuverkko.fi
Facebook
Instagram
Twitter

Kuvat ovat taiteilijan näkemyksia kilpailuvaiheen suunnitelmista.