Palvelut Jätkäsaaressa

Jätkäsaaren koulut ja päiväkodit

Jätkäsaaren peruskoulu valmistuu elokuussa 2019 liikuntapuiston ja Bunkkerin läheisyyteen. Useat päiväkodit ovat jo aloittaneet toimintansa.  

Alueelle rakennetaan myös kaksi korttelitaloa, joista ensimmäinen on jo valmis. Talossa toimivat sekä päiväkoti että peruskoulun luokat 1-2 koulurakennuksen valmistumiseen saakka. Toista korttelitaloa kaavaillaan Melkinlaiturin alueelle.

Kirjasto ja infokeskus

Jätkäsaaren kirjasto ja infokeskus tarjoavat kirjastopalveluita sekä tietoa alueen rakentumisesta. Infokeskuksessa voi tutustua rakentamiseen ja suunnitelmiin pienoismallien, näyttelyn ja karttojen avulla. Kirjaston aineisto painottuu lasten kirjallisuuteen, mutta myös aikuisille on oma valikoimansa. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja esimerkiksi satutunteja lapsille.

Kirjasto ja infokeskus sijaitsevat entisessä Huutokonttorissa. Nimi juontaa juurensa aikaan, jolloin satamatyöläiset tulivat aamuisin ilmoittautumaan laivalastien purkutöihin. Arkkitehti Gunnar Taucherin suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1937.

Hyväntoivonpuisto – Jätkäsaaren vihreä sydän

Jätkäsaaren suuri vehreä sydän, Hyväntoivonpuisto, on Jätkäsaaren viihtyisin paikka kaikenlaiseen vapaa-ajan viettoon ja rentoutumiseen. Lukuisten lasten leikkipaikkojen lisäksi puistosta löytyy aidattu liikuntakenttä. Eteläosaan tulee myös asukaspuisto, uimapaikka ja lähiliikuntapaikka.

Puiston suunnittelussa maisemaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Loivasti kumpuilevan puiston lähtökohtana ovat olleet miellyttävät näkymät ja niistä muodostuva harmoninen kokonaisuus puineen ja pensaineen. Puisto on suunniteltu kestämään aikaa, asukkaiden mielipiteitä ja toiveita kuunnellen.